Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

B.B. [ Beta ]

20. 02. 2024. 09:08 >> 09:08
Čitaj mi:

NA BERLINALU

Skorsezeu danas počasni Zlatni medvjed

Američki reditelj Martin Skorseze danas će u Berlinu dobiti počasnog Zlatnog medvjeda na 74. Međunarodnom filmskom festivalu - Berlinale.

"Za sve one koji smatraju kinematografiju umjetnošću stvaranja priče koja je i lična i univerzalna, Martin Skorseze je model bez premca", rekli su organizatori festivala koji traje od 15. do 25. februara.

Skorsezov najnoviji film "Killers of the Flower Moon" ove godine je dobio deset nominacija za prestižnog Oskara, čija je dodjela 10. marta u Holivudu.

Skorseze (81) je snimio više od 70 ostvarenja. Američki reditelj italijanskog porijekla snimao je ostvarenja često povezana za teme o Amerikancima u Italiji.

Poznat je i po filmovima o mafiji. Osvojio je Oskara za najboljeg reditelja za film "Dvostruka igra" 2007. godine. Film je takođe dobio Oskara za najbolji film, najbolju montažu i najbolje adaptirani scenario.

Njegov film "Razjareni bik" o bokseru Džejku Lamoti (Jake La Mott) osvojio je Oskara za najboljeg glumca, Roberta de Nira, kao i Zlatni globus za najbolji film.

Među njegovim najpoznatijim filmovima su "Taksista", "Boja novca", "Kralj komedije", "Doba nevinosti", "Bande Njujorka" i "Avijatičar".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније