Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

07. 03. 2013. 14:14 >> 14:07

INSPIRACIJA ZA MLADE

Džordž Lukas otvara tematski muzej

Slavni reditelj i producent otkrio da planira da otvori tematski muzej koji bi inspirisao nove genracije i pomogao im da se zabave vlastitom imaginacijom.

 

Džordž Lukas  ne želi da režira nove nastavke "Zvjezdanih ratova", ali u intervjuu za "Si-Bi-Es" (CBS) otkrio je svoje nove planove.

Sproveo je novinare kroz svoj "Skajvolker ranč",  i objasnio kako će otvoriti tematski muzej posvećen popularnoj naučno fantastičnoj sagi.

"Postoji čitav novi svijet mladih ljudi kojima treba inspiracija", kazao je slavni reditelj i producent.

U intervjuu je objasnio kako je naučio puno o pripovijedanju kroz rad u umjetnosti, jer autori često moraju pojasniti cijelu priču u samo jednom kadru.

Nada se da će novi muzej, koji planira da otvori u San Francisku, imati uticaj na mlade generacije, barem u tolikoj mjeri u kojoj ih inspirišu ostale izložbe. 

"Koncept je sadržan u ideji da je moguće realizovati fantazije, što je suština 'Star Wars-a'. Filmovi su nastali kako bi podstakli mlade da zamišljaju kako mogu putovati u svaki kutak svemira i da mogu ostvariti sve što zamisle i koristiti imaginaciju da se zabave', zaključio je Lukas.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније