Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

06. 03. 2013. 13:47 >> 13:41

POZIV AUTORIMA

Konkurs za UnderhillFest

Otvoren je konkurs za prijavu filmova za ovogodišnji "UnderhillFest", koji će, kako je saopšteno portalu RTCG, biti održan početkom juna 2013.

 

Organizatori "UnderhillFesta" pozivaju autore iz cijelog svijeta da prijave filomove, a naročito iz Crne Gore, a aplikaciju zajedno sa propozicijama konkursa svi zainteresovani mogu naći na sajtu  www.underhillfest.me.

Kontakt mejl je office@underhillfest.me. Krajnji rok za podnošenje prijava je 15. april 2013. godine.             

U Extra TV Videoteci  nalaze se četiri filma koja se mogu besplatno iznajmiti i pogledati: SJUTRA Andreja Grijazeva (nagrada MASLAČAK u međunarodnoj selekciji), MARIJINE Željke Sukove (nagrada MASLAČAK regionalnonj konkurenciji), JAJAŠCA ZA KASNIJE rediteljke Marike Šelart (specijalno priznanje žirija u međunarodnoj selekciji) i film BLOKADA Igora  Bezinovića (specijalno priznanje žirija u regionalnoj selekciji).       

Festival je open air koncepta, a prošlogodišnji je održan od 7. do 15. juna na nekoliko lokacija širom Podgorice – multipleks “Cineplexx”, Stadion malih sportova, parking garaža između ulica Vuka Karadžića i Novaka Miloševa, KIC “Budo Tomović”, Fakultet vizuelnih umjetnosti i kafe bar “Soul II Soul”.    

 

 

Na prošlogodišnjem festivalu prikazano je dvadeset filmova koji su kao i ranijih godina podijeljeni na međunarodnu, regionalnu i vantakmičarsku selekciju. Festival je otvoren u “Cineplexxu” projekcijom filma “Pina” Vima Vendersa u najvećoj Sali, koja broji 300 mjesta.

Gosti festivala su bili reditelj filma “Orkestar” Pjer Žalica, kao i protagonista tog filma, pop pjevač Saša Lošić, rediteljka filma “Jajašca za kasnije” Marike Šelart, Dragana Kanjevac, autorka filma “Sonja”, Demien For - reditelj filma “Kada su djevojke flertovale sa bogovima”, producent filma „Blokada“ Oliver Sertić i reditelj Nedžad Begović, autor dokumentarca „Film snimljen mobilnim telefonom“.

Na prošlogodišnjem festivalu prikazan je i film „Pet slomljenih kamera“, koji je nominovan ove godine za Oskara.

Organizovana je i retrospektiva crnogorskog dokumentarnog filma - rađena u saradnji sa Crnogorskom kinotekom, kao i promocija studentskih dokumentarnih filmova – u saradnji sa Fakultetom dramskih umjetnosti sa Cetinja.

"UnderhillFest" je prepoznat u regionu i po odličnim koncertima. Na UnderhillFestu nastupili su “Eyesburn”, “Darkwood Dub”, „Svi na pod!“ i „Elemental“.

Prošlogodišnji festival posjetilo je više od 3.000 ljudi. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније