Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Beta ]

02. 06. 2021. 23:07 >> 23:08

FESTIVAL U KANU

Džodi Foster će dobiti počasnu Zlatnu palmu

Američka glumica i rediteljka Džodi Foster (58) primiće počasnu Zlatnu palmu na 74. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu, koji će biti održan od 6. do 17. jula, saopštili su danas organizatori.

Priznanje, čiji su raniji laureati izmedju ostalih bili Džejn Fonda, Žan-Pol Belmondo i Anjes Varda, ove godine će biti dodeljen Džodi Foster "diskretnoj i retkoj ličnosti sa briljantnom karijerom", naveli su organizatori.

Ta glumica koja je osvojila dva Oskara, biće počasni gost ceremonije otvaranja festivala.

Organizatori festivala saopštiće sjutra spisak filmova koji će se takmičiti za glavnu nagradu - Zlatnu palmu.

Očekuje se da će se na spisku naći "Anet" ostvarenje Leosa Karaksa, koji će otvoriti festival, kao i film "Benedeta" holandskog reditelja Pola Berhovena.

Američki reditelj Spajk Li biće predsjednik žirija. Li (63) koji će biti prvi crnac na mjestu predsjednika žirija Kanskog festivala, trebalo je prošle godine da bude na toj funkciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније