Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

28. 09. 2020. 13:45   >>  13:45

U RUMUNIJI

Serija "Grudi" na prestižnom festivalu SIMFEST

Serija "Grudi", u režiji Marije Perović, bila je u zvaničnoj selekciji prestižnog televizijskog festivala -SIMFEST, jedinog ove vrste u Rumuniji i jednog od rijetkih u Evropi.

Taj festival svake godine organizuje „SIMFEST Cultural Association“, koje podržava i promoviše stvaraoce vizuelnih umjetnosti. SIMFEST se zalaže za profesionalnost i slobodu izražavanja novinara i medijskih producenata. Festival takođe promoviše lokalno novinarstvo i masovne medije u zajednici.

Podsjetimo da je serija “Grudi”, u režiji Marije Perović, produkciji nikšićkog Meander Filma i Radio televizije Crne Gore i distribuciji beogradske kuće Visionary Thinking dobila prestižno Specijalno priznanje žirija na 14. Seoul International Drama Awards 2019, najvećem svjetskom televizijskom festival, a bila je je u selekciji Internacionalnog festivala “Buenos Aires Series”, u kategoriji Najbolja internacionalna serija.

Scenario je, po ideji Marije Perović, napisala Vladislava Vojnović, a uloge tumače Marija Škaričić, Dubravka Drakić, Nada Šargin, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović, Bruna Bebić… Direktor fotografije je Dušan Grubin, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović.

Po predlošku serije nastao je i istoimeni film, koji je prikazan na značajnim evropskim festivalima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније