Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ O.Zogović ]

24. 10. 2018. 21:30   >>  22:42

ODRŽANA PRETPREMIJERA

"Grudi" - nešto drugačija priča o životu

Pretpremijera prve epizode serije "Grudi", koja će se prikazivati na Televiziji Crne Gore, održana je večeras u bioskopu Cineplexx u Delta sitiju.

Rediteljka Marija Perović ističe da su "Grudi", prije svega, serija o životu.

"To je projekat baziran na životu, donešen u saradnji odličnih glumaca i odlične ekipe. Radili smo ga tri godine. Prije svega mislim na Dubravku Drakić koja u ovom projektu nije samo glumica, već i koproducenktinja, i mene", kazala je Perović Portalu RTCG.

Prva epizoda biće emitovana na Prvom programu TVCG u subotu, 27. oktobra, u 20:05 sati.

"Radujem se premijernom prikazivanju serije koja je drugačija od onog što smo navikli da gledamo i to zato što se bavi životom 40-godišnjakinja koje još nijesu odustale od života, muškarca istog godišta, jednog supruga stranca, dvoje tinejdžera i dvije starice. Serija je nestereotipna, iako sadrži sve ono o čemu misli, brine, voli i što opterećuje prosječnog crnogorskog građanina ili građanku", kazala nam je Perović.

Jedna od ključnih tema serije je borba protiv kancera dojke, ali rediteljka naglašava da se skreće pažnja i na mnoge druge stvari.

"Naravno da je važno da jedan vid prevencije i borbe protiv kancera osvijesti sve nas, prije svega žene. Ali, prije svega kažem da je ovo serija o ljubavi, prijateljstvu, izborima, malo i o kriminalu i prevari, a sve se to ustvari da bi se pomoglo prijateljici u nevolji", navodi Perović.

Srpski glumac, Peđa Bjelac, koji u seriji glumi Engleza, kaže da je već navikao da glumi strance, ali da je ovog puta bilo nešto drugačije.

"Izazovna uloga za mene. Nikada to nijesam radio ranije, mada u inostranstvu stalno igram neke strance, da li su to neki Rusi, Ukrajinci ili neki nepoznati, ovo je sada malo drugačije, glumim stranca u našim krajevima. Englez, koji je već 15 godina tu, je već na neki način domaći, ali evidentno je da nije", kazao je za Portal RTCG o svojoj ulozi Bjelac, koji je svjetsku javnost osvojio ulogom mračnog čarobnjaka Karkarofa u četvrtom dijelu sage o Hariju Poteru – "Hari Poter i vatreni pehar".

Pripreme za ulogu, kaže, bile su jako zanimljive.

"Vježbao sam kako da budem originalan, a da ne budem vulgaran i nekako smiješan na prvu loptu. Čak sam se konsultovao sa jednim prijateljem koji je polu-Englez polu-Srbin, i on mi je takođe pomogao", otkrio nam je Bjelac.

Istakao je da će svako ko pogleda seriju vidjeti da je poruka duboka i humana.

"Pritom, poruka nije rađena direktno s namjerom. Nije to da bismo sad iskorištavali neku aktuelno situaciju, već jednostavno je prirodno i spontano došlo do jedne vrlo ozbiljne, izvanredno urađene serije koja nosi duboku poruku i poziv da se bavimo ozbiljnim problemima na ozbiljniji i moderniji način", kazao je poznati glumac.

Podsjetimo, "Grudi" je mini-serija od četiri epizode, podržana kao najbolje ocijenjeni projekat na Konkursu za koprodukciju RTCG-a, čime je obezbijeđen dio sredstava i emitovanje na teritoriji Crne Gore.

Svaka epizoda je posvećena jednom od glavnih junaka, a to su tri žene i jedan muškarac. Glavne uloge povjerene su  Dubravki Drakić, Nadi Šargin, Mariji Škaričić i Vojinu Ćetkoviću. Igraju još Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović… Direktor fotografije je Dušan Grubin, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović.

Serija je snimana u Nikšiću, a neke scene u Tivtu i Beogradu.

U koprodukciji sa Radio-televizijom Crne Gore, seriju je realizovala producentska kuća Meander film pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Crne Gore i uz učešće Open Box Studija.

Preostale tri epizode biće emitovane 3, 10. i 17. novembra, takođe u 20.05 na TVCG1.

*Više fotografija pogledajte u foto-galeriji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније