Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavila: M.M.Lj. ]

28. 10. 2019. 18:18   >>  18:19

CNP

"Cvrčak i mrav" na Bijenalu crnogorskog teatra

Predstava „Cvrčak i mrav“ (6+), koju je prema tekstu Milene Depolo režirao Branko Ilić, biće izvedena u utorak 29. oktobra u 18 sati na sceni „Studio“ Crnogorskog narodnog pozorišta, u okviru Selekcije Off Bijenala crnogorskog teatra.

Predstava je rađena u koprodukciji Teatra mladih, Kulturnog centra „Nikola Đurković“ iz Kotora, Gradskog pozorišta, Herceg festa i Budva Grad teatra.

“Ova dramatizacija Ezopove basne namijenjena je mališanima koji su u današnje vrijeme zatrpani raznim obavezama i ne stižu da se igraju, ali i starijoj djeci koja su na pragu odrastanja i počinju da se bune protiv svojih autoriteta. Ona je i za sve autoritete ovog svijeta - roditelje, nastavnike, direktore, političare”, naveli su iz CNP-a.

Igraju:Branka Femić-Šćekić, Katarina Krek, Goran Slavići Branko Ilić.

Scenografiju je osmislio Branko Ilić, kostimografiju potpisuje Tijana Todorović uz asistentkinju Martu Garčević, dok je za koreografiju zadužena Marija Brajković.

Muzika je djelo sastava „Who See“, a aranžman za song „Koji sam ja kralj“ uradio je Peđa Nedeljković. Lektorka je Katarina Krek, a tehnički direktor i dizajner svjetla Nikola Krstić.

Uz „Cvrčka i mrava“, u Selekciju Off Bijenala crnogorskog teatra, po izboru selektorke Maje Mrđenović, ušle su još predstave: „Sobe” u režiji Mirka Radonjića i produkciji Dramskog studija „Prazan prostor“ i „Krik”, u koreografiji Tamare Vujošević-Mandić i Slavke Nelević i produkciji baletske trupe „Ballo”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније