Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavio: O.Z. ]

11. 06. 2017. 13:52 >> 13:26

ŠKOLA ZA GIMNAZIJALCE

Upoznavanje sa svijetom dokumentarizma

Dvodnevna škola dokumentarnog filma za završne razrede srednje škole DOKUŠKOLA održava se u okviru 8. UnderhillFesta, uz podršku princa Nikole i Fondacije “Petrović Njegoš”, 10 i 11. juna u prostorijama Fondacije.

Predavač je režiser Rajko Petrović, direktor Festivala “Slobodna zona”, a polaznici DOKUŠKOLE su učenici Gimnazije “Slobodan Škerović” iz Podgorice i Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš” iz Danilovgrada.

"Škola je zamišljena kao upoznavanje polaznika škole sa svijetom dokumentarizma - na koji način, pomoću tog izražajnog sredstva, mogu govoriti o stvarima koje se dešavaju u njihovoj okolini, o stvarima koje ih raduju, ali i koje ih brinu", kazali su iz UnderhillFesta.

Prvog dana polaznici DOKUŠKOLE su naučili osnovne postulate dokumentarizma i na taj način se pripremili za drugu fazu rada DOKUŠKOLE, koja im je otvorila vrata jednog novog izuzetno kreativnog svijeta, navodi se u saopštenju.

Drugi dan predviđen je za praktični rad - tako da polaznici snimaju kratki film.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније