Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Objavio: F.R.

21. 06. 2016. 10:50 >> 16:04
2

ZARADIO 377 MILIONA

"Warcraft" najuspješniji film rađen po video igri

Film "Warcraft", zasnovan na istoimenom serijalu video igara, zaradio je 377 miliona dolara, čime je prestigao "Princa Persije", koji je uspio da 2010. zaradi 335 miliona.

                           

To "Warcraft" čini filmom, zasnovanim na radnji neke video igre, s najvećom zaradom u istoriji. Svoj uspjeh najviše duguje kineskoj publici, jer je samo u toj zemlji film zaradio oko 200 miliona dolara. Budžet filma iznosio je 160 miliona dolara.

Podsjetimo, "Warcraft" se našao na udaru kritičara, koji su mu dali negativne ocjene, ali su reakcije publike veoma pozitivne. 

"Warcraft" je zasnovan na serijalu istoimenih video igara, koje su prvi put puštene u javnost 1995. Pregovori o filmu traju od 2006, a radnja je skoncentrisana na sukob oraka iz svijeta Draenor i drugih rasa iz svijeta Azerot, prije svega ljudi. Režiser je Dankan Džouns, koji se proslavio filmom "Mjesec", a kako je kazao nije želio da napravi film o "dobrim i lošim momcima", već su obje strane "sive", a gledaoci sami mogu da biraju omiljenu frakciju. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније