Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

05. 06. 2015. 08:21 >> 08:13
2

TRAŽILI POMOĆ SAD-a

Ko je objavio snimak ubistva na Jutjubu?

Više državno tužilaštvo u Podgorici zatražilo je od pravosudnih organa Sjedinjenih Američkih Država (SAD) prikupljanje podataka neophodnih za otkrivanje identiteta osobe koja je na YouTube postavila snimak ubistva braće Dejana i Ljubomira Gojačanina.


Prema nezvaničnim informacijama Pobjede, crnogorsko tužilaštvo je od vlasti SAD-a tražilo podatke koji se odnose na adrese sa kojih je postavljen video na kome se vidi trenutak kada Šćepan Bujić ispaljuje smrtonosne hice u braću Gojačanin u barskom lokalu "Mr Oto“, 15. februara 2013. godine.

Takođe, od američkih pravosudnih organa je zatražena i email adresa pomoću koje je izvršena registracija korisnika na YouTube kao i IP adresa za taj email. Bujić je u okviru istrage tužilaštva već početkom godine priznao da je uz pomoć prijatelja objavio snimak dvostrukog ubistva na YouTube.

Bujić je inspektorima priznao da je snimak dao prijatelju koji ga je posjetio u spuškom zatvoru, ali nije želio otkriti njegovo ime. Pojašnjavajući zašto se odlučio na takav potez, Bujić je kazao da mu je namjera bila da javnosti pokaže da nije planirao dvostruko ubistvo već da je pištolj potegao u nužnoj odbrani.

Sporni snimak je na YouTube postavljen 27. novembra prošle godine preko naloga navodnog Slavka Slavkovića i za pet dana imao je preko 200 hiljada pregleda. Snimak ubistva braće Gojačanin tada su objavili skoro svi regionalni portali.

Dan pošto se snimak našao na uvid javnosti, porodica Gojačanin je barskom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe zbog neovlašćenog objavljivanja i prikazivanja tuđeg spisa, portreta i snimka, učinjenog neovlašćenim objavljivanjem video snimka ubistva braće Gojačanin na društvenoj mreži YouTube.

Barske inspektore je istraga dovela upravo do Šćepana Bujića. Samo desetak dana po objavljivanju spornog videa, Apelacioni sud je potvrdio presudu kojom je Bujić osuđen na 20 godina robije zbog ubistva braće Gojačanin. Advokat Zoran Piperović podnio je žalbu Vrhovnom sudu na tu presudu.

Prvostepenu presudu izreklo je krivično vijeće sutkinje Vesne Pean u Višem sudu u Podgorici. Kako je Bujić u momentu izvršenja krivičnog djela imao manje od 21 godine, sud mu je po zakonu izrekao maksimalnu kaznu.

Obrazlažući presudu, sutkinja Pean je kazala da je nesumnjivo dokazana krivica osuđenog Bujića, i da je krivično djelo teško ubistvo počinjeno sa umišljajem

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније