Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

09. 01. 2015. 08:36 >> 08:32
6

PODNIO PIPEROVIĆ

Žalba na presudu Šćepanu Bujiću

Advokat Zoran Piperović podnio je Vrhovnom sudu žalbu na odluku vijeća sudija Apelacionog suda koje je 10. decembra prošle godine negovom branjeniku Šćepanu Bujiću potvrdilo dvadesetogodišnju zatvorsku kaznu za ubistvo braće Ljubomira (24) i Dejana (26) Gojačanina.

 

Prvostepenu presudu 6. juna izreklo je krivično vijeće sutkinje Vesne Pean u Višem sudu u Podgorici.

Bujić se teretio da je 15. februara 2013. godine u bilijar klubu „Mr Oto“, u Ulici Vladimira Rolovića u Baru, ubio braću Gojačanin.

Advokat Piperović, kako piše Pobjeda, uložio je žalbu Vrhovnom sudu, iako Apelacioni sud u potvrđenoj presudi nije dao za pravo odbrani da se žali.

„Napisao sam žalbu Vrhovnom sudu bez obzira što po odluci Apelacionog suda na nju nemam prava. Nekome je očigledno stalo da se preko ovog predmeta pretrči. Nastaviću sa borbom da se na pravni način utvrdi istina“, kazao je Piperović.

Advokat je između ostalog u žalbi naveo da „u prvostepenoj presudi sud uopšte ne komentariše trenutak kada Šćepan Bujić puca, a što se može i vidjeti na snimku koji je dospio na YouTube i imao preko 200.000 pregleda".

On smatra da prećutkivanjem te činjenice Apelacioni i Viši sud koče put ka pravdi i istini.

Dnevne novine su juče objavile da je Šćepan Bujić priznao je da stoji iza postavljanjauznemirujućeg snimka ubistva braće Dejana i Ljubomira Gojačanin na YouTubeu.

On je, prema nezvaničnim informacijama, priznao da je krajem novembra predao sporni snimak drugu, koji mu je bio u posjeti i od njega zahtijevao da ga objavi. Iako nije želio da otkrije ime tog prijatelja, Bujić je inspektorima objasnio da je to učinio uoči izricanja pravosnažne odluke Apelacionog suda, kako bi javnosti navodno dokazao da je "dvostruko ubistvo počinio u nužnoj odbrani, a ne sa umišljajem”.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније