Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

B.Č.J./M.V. [ Index.hr ]

16. 04. 2024. 20:05 >> 20:16
Čitaj mi:

Uhapšeni u hrvatskoj

Državljani CG i Hrvatske osumnjičeni za krijumčarenje 305 kg marihuane iz CG u Hrvatsku

Hrvatska policija je nakon višemjesečnih kriminalističkih istraživanja uhapsila hrvatskog državljanina starosti 25 godina i državljanina Crne Gore od 27 godina zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet drogama u "sastavu zločinačkog udruživanja".

Prema pisanju portala Index.hr. sumnjiče se da su se udružili, s točno određenim ulogama i zaduženjima, i da su iz Crne Gore u Republiku Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane, vrijedne najmanje 600.000 eura.

Osumnjičeni hrvatski državljanin uhapšen je juče na području Dubrovačko-neretvanske županije, a državljanin Crne Gore uhapšen je u Crnoj Gori.

Uhapšeni se sumnjiče da su se, od 27. decembra 2022. do 14. marta2023., udružili radi nabavke većih količina marihuane na području Crne Gore i krijumčarenja droge preko državne granice u Hrvatsku radi njene dalje prodaje u Hrvatskoj i drugim državama Evropske unije.

Droga se krijumčarila u plovilima morskim putem iz Crne Gore u Hrvatsku, nakon čega se skrivala i potom prevozila do kupca.

Sumnja se da su pripadnici navedenog zločinačkog udruženja iz Crne Gore u Hrvatsku u tri navrata prokrijumčarili zasad neutvrđenu količinu droge, dok je policija u dva navrata oduzela ukupno 250 kilograma droge prokrijumčarene na ovaj način.

Osumnjičeni 25-godišnji hrvatski državljanin je predat pritvorskom nadzorniku, a Kancelariji za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala je protiv njega podnesena prijava zbog osnovane sumnje da je popčinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i trgovina drogama uz "sastavu zločinačkog udruženja".

Nadležno državno tužilaštvo Crne Gore će, u saradnji s Kancelarijom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala, procesuirati crnogorskog državljanina uhapšenog u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније