Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V. [ Marko Terzić, TVCG ]

15. 04. 2024. 01:07 >> 01:38
Čitaj mi:

ADVOKAT

Durutović: Od Katnića zavisi hoću li ostati njegov branilac

Advokat Dragutin Durutović rekao je novinarima večeras da je po službenoj dužnosti zastupnik Milivoja Katnića, i da je samo primio rješenje o zadržavanju bivšeg glavnog specijalnog tužioca do 72 sata.

Bivšem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) određeno je zadržavanje do 72 sata.

Durotović je rekao da je određeno zadržavanje do 72 sata Katniću i da je on samo preuzeo rješenje. 

"On nije htio da angažuje izabranog branioca i ja sam pristupio kao prvi na listi i nedavno saznao da se radi o Milivoju Katniću. Nemam puno informacija, stavlja mu se na teret učešće u kriminalnoj organizaciji i zloupotreba službenog položaja. Da li ću i dalje biti branilac, zavisi od njegove volje", rekao je Durutović. 

Bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović i  Katnić i uhapšeni su rano jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a osumnjičeni su za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebe službenog položaja.

Katnić je prvi put za glavnog specijalnog tužioca izabran sredinom 2015. godine, a reizabran 2020. godine. Razriješen je 2022. godine.

Tokom njegovog mandata, tadašnja opozicija i NVO sektor zamjerali su mu da štiti porodicu Đukanović i vrh DPS-a, kao i da nije sposoban da riješi ključne afere. Posebno su ga obilježile optužbe za montažu i namještanje dokaza u slučaju poznatom kao "državni udar".

Optuživan je i za zločine tokom opsade Dubrovnika, što je negirao.

Lazoviću je određeno zadržavanje do 72 sata večeras. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније