Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Gradski.me [ M.V. ]

14. 04. 2024. 23:20 >> 23:20
1
Čitaj mi:

VLASNIK ATLAS GRUPE

Knežević: Katnić jedan od najjačih krakova hobotnice

Tačno je da sam izjavio da je Milivoje Katnić jedan od najjačih krakova hobotnice, a da je njegova veza sa Milom Đukanovićem išla preko Zorana Lazovića, kazao je vlasnik Atlas grupe Duško Knežević.

“Mislim da nikad Milo (Đukanović) nije direktno davao naloge za izvršenje Katniću, već da je to radio Zoran Lazovića i da je to tako funkcionisalo. Naš sukob je nastao onog momenta kada ja nijesam htio da optužim lažno moje vozače da su mijenjali pare za DF. Sa tom optužbom oni su rekli da će zaustaviti sve istrage protiv mene, te da neću biti procesuiran, ali da treba da potpišem da su pare mijenjane u Atlas banci. Na lijep način sam pokušao da objasnim da pare nijesam mijenjao za Front nego za neke naše drugove. Đukanović i ekipa su rekli da ja hoću sebe da zaštitim. Tako je nastala i ‘Koverta’ i vjerovatno da nikad taj snimak ne bih ni objavio da nije bilo te lažne optužbe”, naveo je Knežević u specijalnoj emisiji na Gradskoj TV o hapšenju Lazovića i Katnića.

On objašnjava da on nije davao novac, već da su oni “uzimali reket”.

“To nijesam davao samo ja, već su to radili svi biznismeni. Ne bježim ni od kakve odgovornosti i spreman sam da se vratim u Crnu Goru, ali nemamo bezbjednosne garancije”, kazao je Knežević.

Navodi da prvo treba da se otvori postupak “koverta”, jer će “svima biti jasnije kako je funkcionisao DPS i kako su reketirani svi poslovni ljudi”.

Knežević je danas u intervjuu za jedan srpski mediji izjavio da nakon hapšenja Katnića i Lazovića naredni koji jedino može da bude Milo Đukanović.

“Mislim da je logično da je Đukanović naredni na spisku. U najmanju ruku da mu tužilaštvo oduzme pasoš i da makar ne može da putuje. Procesi koje smo pokrenuli protiv Đukanovića ‘ničija kuća’, ‘prvi milion’ i ‘kastodi račun’ da se odma procesuira”, naveo je Knežević.

Knežević je kazao da je njegova poslovna aktivnost bila vezana za Srbiju dok se nije vratio u Crnu Goru kako bi pomogao ulazak u NATO savez.

”Unazad 30 godine je nemoguće utvrditi porijeklo novca i bogaćenje, jer nije bilo digitalne evidencije. Sva nova imovina i trasnferi koji su rađeni u posljednjih 10 godina mogu se vrlo lako kroz tokove novca utvrditi i doći do izvora finansiranja. Da li je to reket ili učešćeu nekom kriminalnom poslu. Ne zaboravite imate veliku krađu državnog budžeta u slučaju Klap i Vardar. Katnić je gledao to kao najveći uspjeh jer je naplatio za 1.200.000 eura, a Duško Marković je rekao da je to najveća pljačka budžeta i da je naplaćeno 200 miliona eura “, kazao je Knežević.

Smatra da je srednji administrativni aparat jako korumpiran jer ”ne možete obićne stavri, valsnički list da proknjižite jer partije posave svoje ljude i oni preko tih ljudi hrane sebe i te partije kroz rekete koje uzimaju”.

”Po modelu koji je DPS godinama radio. Dosta toga je ostalo isto i ništa se nije promijenilo. Crnom Gorom upravlja mafija. Mafija je ušla u sve partije. Ako uhapsite Đukanovića mafija će opet da upravlja državom. Imamo slučaj u URA i hapšenje direktora Uprave prihoda - šverc cigareta i tranzit kokaina je najveći problem Crne Gore “, upozorava Knežević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније