Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.B. [ Portal RTCG ]

10. 04. 2024. 14:18 >> 14:32
1
Čitaj mi:

UPRAVA POLICIJE

Zastario slučaj napada na novinare: Identifikovali počinioce nakon 14 godina

Policija je nakon 14 godina identifikovala M.D. i M.R koji su, kako navode iz Uprave policije, ugrozili sigurnost zaposlenih radnika u TV Vijesti i ND Vijesti.

Kako piše u saopštenju, M.D. i M.R su u septembru 2010. godine prijetili S.Š, M.P, Ž.I, Lj.M. i B.B, koji su zaposleni u pomenutim medijskim kućama.-

Navedenog dana su, podsjećamo, na adresu TV Vijesti i ND Vijesti, putem redovne pošte, dostavljena pisma adresirana na ovih pet oštećenih lica, sa porukom „Gotov si, ti si sledeći!!!“.

Iz policije su naveli da zbog proteka roka zastarjelosti krivičnog gonjenja, ovaj slučaj ne može biti procesuiran državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, budući da se postupajući tužilac prilikom konstultacija u ovom predmetu, obavljenih u proteklom periodu, izjasnio da je slučaj zastario.

"Uprava policije će, u narednom periodu, kroz mjere i radnje iz djelokruga svoje nadležnosti, nastaviti aktivnosti na zaštiti integriteta i sigurnosti novinara i drugih lica zaposlenih u medijima. Svaki verbalni ili fizički napad na novinare i medijske poslenike smatramo nedopustivim. Novinarima i licima zaposlenim u medijima treba da se obezbijedi siguran društveni ambijent u kojem će biti zaštićeni od bilo kakvih napada na njihovu ličnost zbog profesije kojom se bave a koja je od izuzetne važnosti za razvoj i napredak demokratskog društva", zaključeno je u saopštenju UP. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније