Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ R.B. ]

18. 03. 2024. 13:07 >> 13:13
Čitaj mi:

PO INTERPOL POTJERNICI

"Kuma" uhapšena u Kolumbiji: Slala drogu u Evropu, povezana sa Balkanskim klanom

Kolumbijka Aura Jasmin Kastro Ruiz, među kriminalcima poznata pod pseudonimom Kuma (La Madrina) uhapšena je u gradu Medeljin. Nalozi za njeno hapšenje stigli su iz Roterdama, u Holandiji, zbog krivičnih djela nedozvoljene trgovine drogom i pranja novca, između ostalog. Kolumbijski mediji pišu da je "Kuma" bila povezana sa Balkanskim i Zalivskim klanom.

Uskoro se očekuje izručenje ove 47-godišnjakinje, koja je, kako se sumnja, 20 godina služila interesima kriminalnih grupa kao što su Zalivski klan u Kolumbiji i Balkanski kartel u Holandiji, piše Semana.

"Takozvana Kuma imala je kriminalnu istoriju dužu od 20 godina, vrijeme ju je ojačalo da se katapultira kao najviši lider organizacije, slala je pošiljke droge kontejnerima koji su odlazili iz morske luke karipske obale sa krajnjim odredištem u Evropi", saopštila je policija nakon što je potvrdila hapšenje žene.

Radio Caracol navodi da je putem šifrovanih poruka komunicirala sa Balkanskim kartelom i takozvanim Otonijelom, bivšim šefom Zalivskog klana, kako bi koordinisala pošiljke...

U izvršenoj raciji, tokom hapšenja "Kume", pronađeno je 110 miliona pezosa u gotovini, šest mobilnih tehnoloških uređaja, laptop, luksuzna vozila i nakit.

Hapšenje je sprovedeno u svrhu ekstradicije, tako da se u Kolumbiji protiv nje neće voditi nikakav sudski postupak.

"Izdat je Interpolov nalog za hapšenje Aure Jasmin Kastro Ruiz, zatražen od strane vlade Holandije, za krivična djela trgovine drogom i pranja novca", rekli su izvori.

Ona je 27. juna 2003. godine uhapšena na međunarodnom aerodromu El Dorado u Bogoti zbog ilegalne trgovine 200 hiljada eura, nakon čega je odslužila kaznu od 72 mjeseca zatvora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније