Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M. [ M.T./TVCG ]

26. 02. 2024. 15:43 >> 19:57
2
Čitaj mi:

PREDMET ABU DABI FOND

Ivanović ne razumije šta mu se optužnicom stavlja na teret

U podgoričkom Višem sudu održano je ročište za kontrolu optužnice u predmetu “Abu Dabi fond”. Jedan od okrivljenih, Petar Ivanović istakao je da ne razumije šta mu se optužnicom stavlja na teret.

TV prilog: Marko Terzić, TVCG 

"Kome sam ja to pribavio korist ako je neko vratio cijeli kredit", pita se Ivanović.

Ivanović je govorio i o nekoliko kredita koji nijesu redovno vraćani.

“Obezbijeđene su kolaterale sa vrijednošću koja prevazilazi vrijednost datog kredita. Da je pokrenut postupak naplate kolaterala onda bismo vidjeli da li sam nekom pribavio korist ili ne", istakao je Ivanović.

Bivši direktor IRF-a Zoran Vukčević je istakao da se uloga IRF-a odnosila samo na formalno pravni aspekt hipoteke te da IRF na osnovu ugovora o poslovnoj saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, IRF-a nije mogao da daje bilo kakvo misljenje u vezi sa kolateralama koje se odnosila na preduzeće “IMGradina“ DOO Rožaje.

Procjenitelj Milan Adžić, istakao je da nije radio nista mimo zakona i propisa dok je jos jedan bivši ministar poljoprivrede Budimir Mugoša saopštio da ostaje pri iskazu branioca.

Njegova advokatica je navela da nema dokaza da je Mugoša izvršio djelo koje mu se stavlja na teret i između ostalog je poručila da nijedna isplata nije bila u toku mandata Mugoše već kasnije.

S druge strane tužilac Vukas Radonjić smatra da postoji dovoljan stepen sumnje da se postupak nastavi kroz fazu glavnog pretresa.

Sud će o optužnici SDT-a odluciti, u kako je saopšteno, zakonskom roku.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније