Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V ]

15. 01. 2024. 15:44 >> 15:44

RASPOPOVIĆ-ŠTUCIN

"Posvećenost kolektivnoj bezbjednosti dodatan impuls saradnji"

Državni sekretar Ministarstva vanjskih poslova Milisav Raspopović sastao se sa državnim sekretarom za evropske poslove, ekonomsku diplomatiju, međunarodno pravo i zaštitu interesa u Ministarstvu vanjskih i evropskih poslova Republike Slovenije Markom Štucinom, ističući da Crna Gora posebno cijeni to što je Slovenija podržala izbor Podgorice za sjedište Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala.

"Crna Gora i Slovenija su prijateljske zemlje i saveznice u okviru NATO-a, a bilateralni odnosi su veoma dobri i sadržajni“ ocijenjeno je tokom sastanka.

Raspopović je zahvalio na kontinuiranoj podršci Slovenije reformskim procesima koji za cilj imaju približavanje članstvu u Evropskoj uniji, te istakao da zajedničke vrijednosti, strateški pravci razvoja i posvećenost kolektivnoj bezbjednosti daju dodatan impuls saradnji dvije zemlje. Kazao je da Crna Gora posebno cijeni to što je Slovenija podržala izbor Podgorice za sjedište Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala i sajber bezbjednost (WB3C).

Državni sekretar u MVP-u Slovenije Marko Štucin je naglasio važnost obostrane posvećenosti daljem jačanju bilateralnih odnosa, istakavši da će Slovenija nastaviti da snažno podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu, na političkom nivou, kao i kroz ekspertsku pomoć i podršku jačanju administrativnih kapaciteta.

Tokom sastanka je bilo riječi o prioritetima i aktivnostima Slovenije kao nestalne članice Savjeta bezbjednosti UN-a, kao i drugim aktuelnim dešavanjima u Evropi i na globalnom planu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније