Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

М.В. [ rtcg.me ]

16. 09. 2023. 07:06 >> 08:38
2

ISTRAGA

Dokazi ukradeni i ispreturani u susret dolasku agenata FBI?

Pojedini dokazi u depou Višeg suda u Podgorici ispreturani su i ukradeni u susret mogućem dolasku agenata američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) koji bi trebalo da pomognu crnogorskoj strani u ozbiljnim i kompleksnim istragama.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović tražio je sredinom jula pomoć FBI u istrazi o ubistvu Duška Jovanovića. Nije isključeno da pruže pomoć i u drugim istragama, posebno u vezi sa narko-kartelima koji su međunarodno aktivni. Abazović je nedavno potvrdio da je stigao odgovor od FBI, ali više informacija još nije poznato.

U svakom slučaju, kopanje tunela od privatnog stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda, po svoj prilici, počelo je nakon što je poslat zahtjev FBI, što je intersantan splet okolnosti.

Portalu RTCG saopšteno je da je nestalo više komada vatrenog oružja, ali naši izvori tvrde da nije tačno da je iz depoa nestala puška, iz koje je 2004. godine ubijen Duško Jovanović. I Abazović je kazao da nema informaciju da je nestala puška, a najavio je da će tražiti novo vještačenje tog oružja. Uz to premijer nije isključio da je opstrukcija istrage o ubistvu Jovanovića mogući motiv za provalu u depo Višeg suda. 

Zvanično je potvrđeno da crnogorski istražitelji traže šest osoba osumnjičenih za kopanje tunela od privatnog stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda. Portal RTCG objavio je juče da osumnjičeni nijesu iz Republike Albanije. U interesu istrage naši izvori nijesu željeli da saopšte odakle su osumnjičena lica, ali su istakli da je sasvim izvjesno da nijesu iz Albanije. Prethodno je nezvanično saopšteno da su osumnjičeni strani državljani. 

Forenzičari su izuzeli tragove iz stana, koji će biti predmet vještačenja, a istražiteljima su dostavljeni i snimci sa zgrada u Njegoševoj ulici.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost raspravljalo je juče o tunelu, a još nije izvršen popis svih stvari koje se nalaze u depou. Vjeruje se da bi to moglo da bude urađeno do utorka. 

Abazović je rekao u petak da se situacija mijenja iz sata u sat i da su istražitelji na tragu počiniocima. Istraga napreduje, naveo je. Nije, međutim želio da otkrije više detalja.

Po našim saznanjima, unutar tunela nađeni su i meci tokom uviđaja.

Iz Uprave policije potvrđeno je da je u blizini Podgorice pronađen kombi, za koji se vjeruje da su ga koristili osumnjičeni za obijanje depoa u Višem sudu.

Na nedavnoj sjednici Biroa za operativnu koordinaciju organa obavještajno-bezbjednosnog sektora (BOK) konstatovano je i da obijanje depoa Višeg suda u Podgorici predstavlja "najznačajniji i najopasniji udar na institucije države i pravosudni sistem".

Rečeno je i da je riječ o aktivnostima sa visokim nivoom organizacije i profesionalizma.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније