Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

13. 09. 2023. 16:23 >> 19:32

POPIS U TOKU

Nestalo oružje iz depoa, Vijeće za bezbjednost u petak o tunelu

Vijeće za nacionalnu bezbjednost raspravljaće u petak o tunelu koji je probijen od privatnog stana u Njegoševoj ulici, do depoa Višeg suda u Podgorici, saznaje Portal RTCG. Kako nam je saopšteno, biće potrebno nekoliko dana da se sačini zapisnik, s obzirom na to da je u toku popis u depou. Portalu RTCG saopšteno je da se pretpostavlja da je nestalo nekoliko komada vatrenog oružja, ali naši izvori tvrde da nije tačno da je iz depoa nestala puška, iz koje je 2004. godine ubijen Duško Jovanović. Po našim saznanjima, unutar tunela nađeni su i meci tokom uviđaja.

pRanije danas, iz koalicije "Za budućnost Crne Gore", zatražili su da nadležni organi odgovore na pitanje da li je iz depoa nestala puška iz koje je ubijen Jovanović. Skandal kod Višeg suda, a posebno to što obezbjeđenje nije otkrilo da se kopa tunel moglo bi da bude tema i na sjutrašnjoj sjednici Vlade. 

Međutim, to će definitivno biti ključna tema sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost u petak.

Povodom ovog događaja, predmet je formiralo Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, a u stanu u Njegoševoj ulici su forenzičke ekipe koje pokušavaju da provjere mogu li tragovi iz stana biti korisni za dalju istragu. 

Sa sjednice Biroa za operativnu koordinaciju obavještajno-bezbjednosnog sektora saopšteno je da istražni organi tragaju za šest osoba zbog sumnje da su učestvovali u kopanju tunela.

 

Osim devet tona droge, u depou se čuvaju i dokumenta od značaja za druge postupke, a takođe i predmeti kojima su izvršena druga krivična djela a koja se čuvaju kao dokazni materijal. 

To uključuje i vatreno oružje.

Premijer Dritan Abazović je kazao da je ovo podrivanje temelja države u formalnom i suštinskom smislu. Nakon posjete Vlada je objavila fotografije tunela. Forenzičari su u stanu i izuzimaju dokaze.

Predsjednik Višeg suda Boris Savić saopštio je juče na konferenciji za medije da je u depou suda otkriven otvor koji vodi do tunela, a koji je prokopan ispod zgrade. Istragom je kasnije utvrđeno da tunel vodi do stana u zgradi preko puta i da je dug 30 metara.

Savić je rekao da su u depou stvari ispreturane, ali da ništa ne nedostaje. Poručio je i da nedostatak nekih predmeta ne bi napravio nenadoknadivu štetu jer su dokazi izvještačeni.
Ovaj događaj izazvao je veliku plemiku u javnosti i sa više mjesta je ocijenjeno da je ovo pokazatelj urušavanja sistema i direktan udar na državu

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније