Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

05. 08. 2023. 07:49 >> 07:49

POLICIJA NAJAVILA KAMPANjU

Zbog alkohola za šest mjeseci uhapšeno 1.600 vozača

Za samo pola godine, više od 1.600 vozača uhapšeno je zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Stoga policija ponovo pokreće kampanju "Kad pijem, ne vozim” i to na festivalu Lejk fest.

Za samo šest mjeseci više od 5.000 vozača palo je na alko testu. Od tog broja, kako je saopšteno izpolicije, 1.607 osoba je uhapšeno.

Sektor policije opšte nadležnosti čak imamo tu i neke ekstrmene situacije da imamo vozača koji upravljaju pod djestvom akohola preko 2,3 promila u krvi", kazao je Marko Radusinović. 

Jasno je da se uveliko pije prije sjedanja za volan a zato se uveliko i troše dani u zatvoru ali i novac.

"Pa recimo za upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola preko dva grama imamo isključio zatvorsku kaznu koja se kreće od 15 do 60 dana dok je za upravljanjem vozilom preko od jedan do dva, imamo alternativnu i novčanu kaznu, i zatvorsku kaznu a novčana kazna je jako visoka za naše prilike i kreće se od 300 do 1.000 eura", kazao je Radusinović. 

Natalija Đordan  iz pivare "Trebjesa"  kazala je da žele da pošalju jasnu poruku da ljudi nakon konzumacije alkohola ne sjedaju za volan.

"Želimo da pošaljemo jednu jasnu i direktnu poruku ove godine pod sloganom 'povuci ručnu', da svi oni koji su konzumirali alkohol izaberu neko alternativno rješenje za povratak, pozovu prijatelja, taksi, prošetaju", kazala je Đordan. 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније