Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

TVCG [ M.T. ]

15. 11. 2021. 14:32 >> 17:16
5

ZLOUPOTREBA POLOŽAJA

Optužni predlog protiv Nrekića i još pet osoba

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužni predlog protiv bivšeg predsjednika Opštine Ulcinj Ljora Nrekića i još pet osoba. Nrekić se tereti za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, te krivično djelo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Nekada prvi čovjek Ulcinja je, kako se navodi u predlogu, tokom 2020. godine, protivzakonito je i suprotno određenim ugovorima, sa 14 osoba zaključivao ugovore o obavljanju privremenih i povremenih poslova, u kabinetu predsjednika Opštine, Sekretarijatu za finansije i budžet te Sekretarijatu za prostorno planiranje i održivi razvoj.

Aktom tužilaštva obuhvaćen je i nekadašnji predsjednik SO Ulcinj Ilir Čapuni. On je, kako se navodi, suprotno zakonu sa sedam osoba zaključivao ugovore radi obavljanja poslova u Službi za skupštinske poslove.

U tužilačkom aktu se navodi da su prošle godine, kao javni funkcioneri, Sead Osmanović, Milazim Mustafa, Saubih Mehmeti i Mustafa Gorana, zaključivali suprotno zakonu, ugovore sa ukupno 70 osoba. I to je učinjeno uz kako se navodi, prethodnu saglasnost bivšeg predsjednika Opštine. Na taj način je 25 osoba angažovano u Sekretarijatu za finansije i budžet Opštine Ulcinj, 23 u komunalnoj policiji, 15 u Službi zaštite i spašavanja te 7 u Sekretarijatu za komunalne djelatnosti i zaštitu ambijenta Opštine.

I to nije sve - Nrekić se tereti da je suprotno zakonu, 2020. godine, dao nalog i saglasnost da se u Službi za zaštitu i zajedničke poslove, angažuju službenici sa kojima je potom kao šef te Službe, Arjan Ljamović zaključio ugovore. U odnosu na Ljamovića je, kako se navodi u optužnom predlogu, primijenjen institut odloženog krivičnog gonjneja. Iste godine, 2020, Nrekić je suprotno zakonu angažovanje izvršilaca, davao saglasnost i sekretaru Sekretarijata za stambene djelatnosti Opštine Ardianu Zati. U odnosu na njega je takođe primijenjen institut odloženog krivičnog gonjenja. To je učinjeno i kada je u pitanju Mehmed Mila. Kao vršiocu dužnosti sekretara Sekretarijata za prostorno planiranja i održivi razvoj, i njemu je Nrekić davao saglasnost za angažovanje službenika.

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније