Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Autor: RTCG Portal ]

05. 03. 2021. 11:28   >>  11:28 3

PREKRŠIO ZAKON

ASK: Nrekić nije prijavio 1.200€ prihoda od DPS-a

Funkcioner DPS-a Ljoro Nrekić prekršio je Zakon o sprečavanju korupcije, tako što je Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) dostavio Izvještaj o prihodima i imovini za 2016. godinu sa nepotpunim i netačnim podacima.

U Odluci koja je objavljena na sajtu ASK-a navodi se da Nrekić nije prijavio prihod od 1.200 eura, koju je ostvario po osnovu naknade od strane DPS-a.

AKS navodi da su pokrenuli postupak po službenoj dužnosti, a u vezi zahtjeva od 13. juna 2017. godine za utvrđivanje da li je Nrekić prekšrio član Zakona o sprečavanju korupcije.

"Saglasno članu 34 Zakona o sprječavanju korupcije, javni funkcioner Ljoro Nrekić je u svom izjašnjenju od 14. januara 2021. godine u bitnom naveo da prilikom popunjavanja formulara nije smatrao da je potrebno da prijavi i ovaj prihod, jer je istom pravnom licu uplatio donaciju u iznosu od 2.000 eura, o čemu je kao dokaz dostvavio uplatnicu, pa se nije radilo o prihodu već običnoj transakciji", navodi se u obrazloženju.

ASK je, kako kažu, sprovela postupak i izvela dokaze, tako što je izvršila uvid u službenu evidenciju javnih funckionera ASK-a, te u izvještaj o prihodima i imovini za 2016.

Takođe je izvršen uvid u pisano izjašnjenje Nrekića od 14. januara ove godine, te u bazu podataka Poreske uprave i u uplatnicu.

Upoređujući podatke, AKS je utvrdio da Nrekić nije naveo da je primao prihod po osnovu angažovanja u DPS-u u 2016. godini i to od maja do oktobra u iznosu od po 200 eura, što je ukupno 1.200 eura.

"Na osnovu navedenog, utvrđuje se razlika u ostvarenim i prijavljenim prihodima za 2016. Iz uplatnice koju je dostavio, utvrđuje se da je Nrekić DPS-u uplatio donaciju od 2.000 eura za parlamentarne izbore 2016", saopštili su iz ASK-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније