Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ RTCG ]

09. 09. 2021. 07:20 >> 07:49
71

EKSKLUZIVNO

Snimak pucnjave na Belvederu

Radio i Televizija Crne Gore (RTCG) ekskluzivno objavljuje audio snimak na kojem se čuje komunikacija šefa Centra bezbjednosti Podgorica, Gorana Jokića, koji preko radio veze upozorava pripadnike policije da se čuju rafali na barikadi na Belvederu, tokom protesta na Cetinju 5. septembra, i govori im da pristupe proceduri zaštite u situacijama kada se na njih otvara vatra. Do ekskluzivnog snimka, RTCG je došla tragom informacije da je na Belvederu došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane građana koji su se protivili ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Slijedi ekskluzivni audio snimak, na kojem se čuje da je na Belvederu došlo do upotrebe vatrenog oružja:

Na snimku se čuju pucnji iz vatrenog oružja i pirotehnike.

Jokić je rukovodio akcijom deblokade na Belvederu.

Ovaj snimak u posjedu je Uprave policije i biće predmet istrage.

RTCG saznaje da policija radi na identifikaciji osoba koje su pucale tokom policijske akcije 5. septembra.

Dio građana, koji se protivio ustoličenju Joanikija u Cetinjskom manastiru, je 4. septembra formirao barikadu na Belvederu, na putu Podgorica-Cetinje. Prilaze Prijestonici, iz pravca Podgorice i Budve, okupljeni su blokirali kako bi onemogućili dolazak patrijarha Porfirija i sveštenstva SPC u Prijestonicu. 

U nedjelju, 5. septembra, TVCG i RTCG Portal izvijestili su da je na barikadi na Belvederu došlo do upotrebe vatrenog oružja, uz napomenu da je informacija zvanično potvrđena.

 

Пратите нас на

Коментари71

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније