Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

26. 03. 2021. 14:13 >> 14:19
2

NAKON IZBORA U NIKŠIĆU

Krivična osumnjičenom za napad na novinarku i policajca

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv M.J. (39) iz Nikšića zbog sumnje da je nanio povrede novinarki Nezavisnog dnevnika Vijesti Jeleni Jovanović i policajcu M.D.

"Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su danas podnijeli krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog sumnje da je izvršila krivčno djelo nasilničko ponašanje na štetu novinarke Nezavisnog dnevnika Vijesti J.J. i policijskog službenika Stanice policije Šavnik M.D.", saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije podsjećaju da je J.J. 14. marta 2021. godine oko 21 sat i 30 minuta dok je bila na radnom zadatku i pratila i blagovremeno izvještavala o lokalnim izborima i dešavanjima nakon zatvaranja biračkih mjesta u Nikšiću, jedno lice nanijelo povredu glave.

"Događaj se desio na kružnom toku gdje se nalazio izborni štab koalicije 'Za budućnost Nikšića', gdje je bio okupljen veći broj građana. U jednom trenutku osumnjičeni je počeo verbalni sukob sa policijskim službenikom M.D. koji se nalazio na radnom zadatku, a zatim mu je prišao i skinuo sa lica zaštitnu masku. U jednom trenutku ovo lice je tvrdim predmetom gađalo u pravcu policijskog službenika i pogodilo novinarku J.J.", saoppteno je iz policije.

Prethodno je, kako dodaju, osumnjičeni nepoznatim predmetom povrijedio policijskog službenika M.D. u predjelu glave, tačnije uha.

Od M.J. (39) iz Nikšića, koji se tereti za navedeno djelo, policija je, kako je saopšteno, prikupila obavještenja na okolnosti navedenih događaja.

"U odnosu na sve navedeno formirani su spisi predmeta koji su dostavljeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću a koji je nakon sagledavanja spisa naložio da se protiv M.J. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje", zaključuje se u saopštenju policije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније