Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Dan [ Objavila: M.L.B. ]

06. 05. 2020. 06:48 >> 06:47

DETALJI ISTRAGE

Droga praćena još od Brazila

Viši službenik iz Kancelarije za carinske istrage Hamburg Carinski istražni kabinet Frank Nielsen kazao je za Dan da je planirano da 500 kilograma kokaina koji je zaplijenjen na državnom brodu Budva bude bačano sa broda sa GPS uređajima te da drogu nakon toga preuzme neko drugo plovno sredstvo, za sada nepoznato.

Prema nezvaničnim informacijama, pomorac iz Bara Mladen Radulović za sada je jedini osumnjičeni.

“U takozvanom postupku odbacivanja droge, paketi se bacaju preko broda u vodootpornom pakovanju. Kontejneri bačeni preko broda čvrsto su povezani i često su opremljeni trepćućim lampicama i/ili GPS predajnicima tako da saučesnici u vodi mogu naći i podići lebdeće kontejnere”, pojasnio je hamburški službenik.

Nielsen je naveo da opsežna operacija hamburške carinske istražne službe u ime hamburškog javnog tužilaštva traje od početka nedjelje.

“Na osnovu nalaza iz međunarodne saradnje, istražitelji su ciljali teretni brod koji je plovio pod crnogorskom zastavom. Ovo je bilo na putu iz Santosa/Brazila preko Engleske do Hamburga. Postojala je sumnja da bi se droga trebala krijumčariti u Evropu, 180 metara dugačkim teretnim brodom”, tvrdi Nielsen.

Kako je pojasnio, brod su stoga primili holandski policijski čamci čim je ušao u holandske vode i potom ga predali pomorskim jedinicama u Njemačkoj.

"Pod vođstvom Centra za pomorsku sigurnost u Cukhavenu (MSZ), carinska i federalna policija tada su osigurale teretni brod na svom daljnjem putovanju dok teretnjak nije u četvrtak popodne otišao na put prije ušća Elbe. I ovdje je bilo nekoliko carinskih čamaca koji su spriječili da droga bude bačena preko broda. U petak uveče, teretni brod je nastavio svojim putem i odvezao se preko Elbe do luke Hamburg. Tokom ovog putovanja dodatni mobilni kopneni carinici osigurali su obale s obje strane Elbe”, ističe Nielsen.

Dodao je da je brod stigao do luke Hamburg oko ponoći. Kontrolni službenici glavne carinske ispostave u Hamburgu započeli su neposrednu potragu za teretnim brodom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније