Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

31. 05. 2019. 21:36 >> 21:50
2

PRIVEDEN U SRBIJI

Rastodera ispitivala policija i BIA

Urednik portala "Standard" Samir Rastoder uhapšen je juče u blizini Kraljeva gdje je bio na radnom zadatku, saopšteno je iz njegove redakcije. Pored njege, srpska policija je uhapsila i taksistu koji ga je prevozio.

Pripadnici srpske policije i Bezbjednosno informativne agencije (BIA) su, kako navodi portal "Standard", njihovog novinara bez objašnjenja "maltretirali punih šest sati, isljeđivali i skidali do gole kože".

"Tom prilikom, Rastoder je nezakonito pretresan, a oduzet mu je i mobilni telefon, koji je sve vrijeme njegovog zadržavanja bio u rukama agenata, koji su ga po svemu sudeći detaljno pregledali. Rastoder je pušten sinoć nakon što je uredništvo nestanak prijavilo crnogorskoj policiji i uputilo poruke na njegov broj da će slučaj tretirati kao otmicu. Rastoder je bio na radnom zadatku i u proputovanju kroz Kraljevo, zaustavljen je oko 14.30 časova, kada ga je policija opkolila sa pet automobila i kao u filmskom akcijama izvukla iz vozila, kao i vozača jedne taksi firme, koju je angažovala naša redakcija", prenio je "Standard".

Potom su, kako navodi "Standard", Rastodera agenti BIA-e satima ispitivali šta je radio u Srbiji, kao i šta misli o političkoj situaciji u Srbiji, šta misli o njihovom predsjedniku Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, zatim šta misli o priznanju Kosova od Crne Gore i tražili da se izjasni o prijemu Crne Gore u NATO.

"Sve ovo navodi na zaključak da je interesovanje agenata BIA-e imalo sasvim drugu pozadinu od one koju su šturo saopštili da se navodno sumnjivo kretao rutom gdje je prolazila štićena ličnost", napisao je taj medij.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније