Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

06. 07. 2018. 07:52 >> 07:40

VIŠI SUD

Potvrđena optužnica protiv Žarka Pavićevića

Vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu protiv bivšeg predsjednika barske opštine, Žarka Pavićevića, okrivljenog da je zloupotrebom službenog položaja 2011. godine u poslovima izgradnje stambeno-poslovnog prostora Poštu oštetio za 2,25 miliona eura.



Pobjedi je potvrđeno da su, osim njega, na optužnici i nekadašnja izvršna direktorka Pavićevićeve firme Zavod za izgradnju Bara (ZIB), Danijela Krković i procjenitelj Rafael Vreteničić.

Predmet je dodijeljen sudiji Dragoju Joviću, koji je za 20. jul zakazao pripremno ročište u tom slučaju. 

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) pokrenulo je istragu nakon što je Pošta Crne Gore podnijela tužbu protiv ZIB-a u stečaju, koji je bio u vlasništvu Žarka Pavićevića, i barske kompanije USEFA jer nijesu ispoštovali ugovor o zajedničkoj izgradnji stambeno-poslovnog prostora. 

Ugovorom koji je potpisan 2008. godine Pošta Crne Gore je uložila državno zemljište u barskom naselju Topolica kako bi zauzvrat dobila 30 odsto od iz građenog stambeno-poslovnog prostora, odnosno građevinsku nekretninu čija najmanja vrijednost mora da iznosi 4,3 miliona eura

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније