Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

21. 09. 2017. 08:30 >> 08:04

POKRENUĆE POSTUPAK

Radović: Zetagradnja je oštećena

Blagota Radović juče je u podgoričkom Višem sudu kazao da su neistiniti navodi u optužnici koja je podignuta protiv njegove kompanije Zetagradnja, bivšeg izvršnog direktora tog preduzeća Miloša Stojanovića i bivšeg stečajnog upravnika Duvanskog kombinata Veselina Raičevića.

Prema navodima optužnice koju zastupa specijalna tužiteljka Stojanka Radović, Stojanović, Raičević i kompanija Zetagradnja su zloupotebom službenog položaja prilikom kupoprodaje Duvanskog kombinata Podgorica državni budžet oštetili za ukupno 3.446.573,95 eura.

"Optužnica nije zakonita jer je neistinita. Iznenađen sam načinom na koji je formirana i napisana. Sve što stoji u njoj nije istina", kazao je Radović u Sudu prilikom ocjene dokaza u optužnici.

On je pojasnio da je njegovo pravo kao kupca zemljišta bilo da da ponudu i ujedno zaštiti svoja prava, što u svakom slučaju nije nezakonito.

"Nema tog stečajnog postupka kao ovog u kojem je dogovoreno da kupac unaprijed preda novac a da mu nepokretnosti budu predate nakon 22 mjeseca. To je bio zahtjev države koja je na taj način htjela da riješi socijalna pitanja u Duvanskom kombinatu. Do današnjeg dana Zetagradnja nije ušla u posjed onoga za šta je dala novac", kazao je Radović.

On je istakao da je Zetagradnja u tom poslu jedina oštećena strana pa će, kako je najavio, pokrenuti sudski postupak radi obeštećenja.

"Nijesam htio ali ću pokrenuti postupak pa da vidimo ko je koga oštetio. Tako nešto do sada nijesam radio, niti sam imao namjeru ali okolnosti me primoravaju na to", pojasnio je on.

Njegov branilac, advokat Velibor Marković smatra da je "ovakva optužnica Specijalnog državnog tužilaštva nezakonita i neosnovana nastala kao posljedica očiglednih propusta u istrazi".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније