Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Beta [ Objavio: O.Z. ]

14. 02. 2017. 17:22 >> 19:04
8

ODLUČUJE VIŠI SUD U BG

Ukinuto rješenje o ekstradiciji Bogićevića

Viši sud u Beogradu odlučivaće da li će Crnoj Gori biti izručen Predrag Bogićević koga naša država traži zbog sumnje da je učestvovao u planiranju terorističkih akata uoči parlamentarnih izbora prošle godine.

Portparolka Višeg suda u Kragujevcu Svetlana Simović rekla je agenciji Beta da je Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo rješenje Višeg suda u Kragujevcu od 24. januara 2017. da su ispunjeni procesni uslovi za izručenje Crnoj Gori Predraga Bogićevića i vratio ga tom sudu na ponovno odlučivanje.

Ona je navela da je Apelacioni sud ukazao na potrebu da se razmotri stvarna nadležnost kragujevačkog Višeg suda.

"Postupajući po ovoj odluci Apelacionog suda, Viši sud u Kragujevcu je juče donio odluku da je stvarno nenadležan i predmet će ustupiti Višem sudu u Beogradu. To znači da će ovaj sud odlučivati o tome da li su ispunjene pretpostavke za izručenje Bogićevića Crnoj Gori", objasnila je Svetlana Simović.

Po pravosnažnosti rješenja suda odluku o tome da li će Bogićević biti izručen Crnoj Gori donijeće ministar pravde u Srbiji.

Predrag Bogićević, predsjednik Ravnogorskog pokreta, uhapšen je 13. januara po međunarodnoj potjernici Crne Gore i od tada se nalazi u ekstradicionom pritvoru Okružnog zatvora u Kragujevcu.

Početkom decembra prošle godine, za Bogićevićem i Nemanjom Ristićem, kao i još dvojicom državljana Rusije, raspisana je potjernica Crne Gore zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu koja je za izborni dan planirala upad u Skupštinu, hapšenje i likvidaciju tadašnjeg premijera Mila Ðukanovića.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније