Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

08. 03. 2016. 17:19 >> 17:08
9

KOTOR

Utvrđuju uzrok požara u Maksimusu

Kotorska policija radi na rasvjetljavanju okolnosti u kojima je izbio požar u diskoteci Maksimus, a u toku je uzimanje izjava od više osoba, u svojstvu građana, saopštili su iz Uprave policije. Požar u poznatoj diskoteci izbio je jutros nešto prije pet sati.

„Službenici Odjeljenja bezbjednosti (OB) Kotor preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju okolnosti nastanka požara koji je u ranim jutarnjim časovima izbio u diskoteci Maksimus u Kotoru, a čiji se uzrok utvrđuje“, saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, koji je ovlastio službenike policije da izvrše uviđaj.

Državni tužilac je, u međuvremenu, kvalifikovao događaj kao krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, prenosi Mina.

Uviđaj na licu mjesta, koji je u toku, vrše službenici OB Kotor i Forenzičkog centra, uz prisustvo vještaka za požare, eksplozije i havarije. „Službenici OB Kotor sproveli su službene mjere i radnje među kojima su i pretresi na više lokacija“.

„Takođe, u toku je uzimanje izjava u svojstvu građana od više lica u službenim prostorijama OB Kotor. Službenici OB Kotor sprovode i druge policijske aktivnosti u cilju utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja ovog događaja“, kaže se u saopštenju policije.

Kako su mediji jutros prenijeli, pet maskiranih osoba jutros oko 4.30 sati zapalilo je dio diskoteke "Maksimus" u Kotoru.

Maskirani napadači napali su stražara diskoteke "Maximus", a pošto su ga savladali i primorali da legne, napadači su ušli u diskoteku i zapalili dio u kome se održavaju muzički nastupi.

Služba zaštite i spašavanja obaviještena je oko 4.40, a požar je gasilo 15 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila.

Požar je, prema riječima komandira Službe zaštite i spašavanja Maksima Mandića, bilo veoma teško gasiti zbog zatvorene prostorije i velike zadimljenosti, ali su i pored toga kotorski vatrogasci uspjeli da vatru stave pod kontrolu i požar ugase nakon sat vremena.

Požar je saniran do 7 sati, obavljen je pregled i odimljavanje prostorija.

Donji dio diskoteke gdje se nalazi podijum gotovo je u potpunosti uništen. U trenutku požara diskoteka nije radila. Vatra je u potpunosti ugašena jutros do 7 sati, a policija je pokrenula istragu.

Za večeras je bio zakazan koncert Miroslava Ilića, koji je po riječima direktora diskoteke Janka Rackovića otkazan, prenosi Skala Radio.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније