Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

26. 08. 2015. 13:21 >> 18:14

IMOVINA SLAVICE JOVANOVIĆ

Policija intenzivno traga za lopovima

Nepoznati počionici demolirali su rano jutros u Podgorici automobil Slavice Jovanović, udovice Duška Jovanovića. Iz policije je saopšteno da intenzivno rade na rasvjetljavanju krivičnog djela teška krađa počinjenog na štetu Slavice Jovanović.

 

"Za sada nepoznata osoba, na čijoj identifikaciji se radi, je, kako se sumnja, podesnim sredstvom polomilo staklo na prtljažniku vozila marke „Range Rover Sport“ koje koristi Jovanović, iz kojeg je potom otuđila određene stvari“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj. Od Slavice Jovanović je uzeta izjava. Kako se navodi u saopštenju o događaju je upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici koji je kvalifikovao krivično djelo.

Jovanović je prethodno u saopštenju dostavljenom medijima saopštila da je nakon posljednjeg napada na njenu imovinu od policije zatražila da uradi njenu bezbjednosnu procjenu.

„Nakon ponovnog napada na moju imovinu, koji se desio rano jutros kada su nepoznati napadači ispred zgrade u kojoj živim polomili automobil vlasništvo Jumedia mont koji isključivo ja koristim, kao suvlasnik dnevnog lista Dan zatražila sam od Uprave policije da uradi moju bezbjednosnu procjenu. Nakon dugogodišnje hajke i pritisaka na mene, kao suprugu Duška Jovanovića, ali i vlasnika najtiražnijeg medija u državi, smatram neophodnim da nadležne organe javno učinim odgovornim za sopstvenu bezbjednost“, navela je Jovanović u saopštenju dostavljenom medijima.

Ona je kazala da iako se njena imovina, od porodične kuće, preko automobila, pa sve do redakcije Dana više puta nalazila na meti raznoraznih napadača nije se javno oglašavala vjerujući da će kriminalci biti privedeni pravdi.

„U vremenima kada napadi na novinare i imovinu medija ne jenjavaju, ovaj vandalski postupak, bez obzira na motive koje policija tek treba da utvrdi, surova je poruka svim medijskim poslenicima koji misle svojom glavom i rade nezavisno od centara moći“, saopšila je Jovanović.

Ona je dodala da očekuje da nadležne državne institucije preduzmu sve kako bi se vinovnici tog kriminalnog čina otkrili, „a u zavisnosti od njihovih postupaka, zavisiće i moje dalje pravno djelovanje kako bih zaštitila sebe i svoju imovinu“. 

Policija podsjeća da su 01. aprila 2014. godine identifikovali i lišili slobode tri osobe iz Cetinja, V.V (19), R.V (18) i S.V (18), zbog sumnje da su deset dana ranije, na štetu Slavice Jovanović, počinila krivično djelo teška krađa.

„Oni su tada, kako se sumnja, iz kuće koja je u vlasništvu oštećene, a koja se nalazi u jednom selu na području Opštine Cetinje, otuđili određene tehničke stvari, koje su potom prodali na području Cetinja. Policijski službenici su pronašli otuđene stvari i vratili ih oštećenoj. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni ZODT u Cetinju na dalju nadležnost“, saopšteno je Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније