Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J.

05. 05. 2024. 15:26 >> 15:26
Čitaj mi:

Njemačka

Predao se tinejdžer koji je učestvovao u napadu na kandidata za evropske izbore

Policiji u Njemačkoj se danas predao tinejdžer koji je priznao da je učestvovao u napadu na kandidata vladajućih Socijaldemokrata (SPD) za evro-izbore Matijasa Eka u Drezdenu u petak uveče.

Portparolka policije savezne njemačke države Saksonije, Silvana Reiš je u saopštenju navela da se sedamnaestogodišnjak u pratnji roditelja predao u policijskoj stanici u Drezdenu i da je "priznao izvršenje tog djela, ali nije rekao više detalja".

Eke je napadnut i pretučen dok je lijepio stranačke plakate u tom gradu i morao je da bude podvrgnut operaciji zbog teških povreda koje je pretrpio.

I vladajuće i opozicione stranke kažu da su se njihovi članovi i pristalice suočili sa talasom fizičkih i verbalnih napada tokom posljednjih mjeseci i pozvali su na veću zaštitu političara i predizbornih skupova.

Glavne političke stranke optužuju krajnje desničarsku stranku Alternativa za Njemačku (AfD) za veze sa nasilnim neonacističkim grupama i za podsticanje klime zastrašivanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније