Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Milica Sekulić, TVCG

05. 05. 2024. 20:20 >> 22:47
Čitaj mi:

mještani pljevaljskog sela

Pet godina čekaju novac od eksproprijacije, blokirali granični prelaz Ranče

Granični prelaz Ranče danas je bio blokiran na sat. Nezadovoljni mještani protestovali su zbog toga što već pet godina čekaju novac od eksproprijacije zemljišta.

Nezadovoljni što već petu godinu čekaju da im država isplati novac od eksproprijacije zemljišta za proširenje puta i izgradnju graničnog prelaza mještani pljevaljskog sela Ranče, danas su na sat blokirali granični prelaz sa Srbijom.

"Da vidimo ovo, malo ljudi to da ubrzaju, da čuju i naše zahtjeve i naše probleme, ako hoće da to riješimo na obostranu korist, na obostrano zadovoljstvo", kazao je jedan od mještana.

Na protest je izašao i vremešni Velizar Gačević. 86-godišnjaku je oduzeto veliko imanje, a ono što je ostalo kraj puta više ne može da koristi.

"Obećaj, kreni, prođi s putom, ali ostavi novac. Ne plati ni put, ne plati ništa. Tuži se ti, kadija te tuži, kadija te sudi", kazao je Gačević.

Zemlja koja im je ostala sa druge strane magistrale je neupotrebljiva, pa je šteta, kažu okupljeni, velika. Zato očekuju da će država uskoro izmiriti obaveze prema vlasnicima.

"Ista zemlja jednom je plaćena 2019. godine 8,25 eura, a 2021. je donešeno rješenje po 6 eura. Mi nijesmo ništa više od toga tražili. Tražili smo samo i isključivo da nam se plati ista zemlja po istoj cijeni", kazao je jedan od mještana.

Mještani imaju problem i sa pristupnim putem koji je često blokiran zbog gužvi na granicama. Zato su sa današnjeg okupljanja poslali upozorenje državi da u najkraćem roku riješi njihove probleme. U suprotnom će, kažu, radikalizovati proteste.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније