Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M.

30. 04. 2024. 19:49 >> 20:45
2
Čitaj mi:

MILOVIĆ

"Tužilaštvo da procijeni da li će Knežević postati svjedok saradnik"

Ministar pravde Andrej Milović kazao je u Dnevniku 2 na TVCG da tužilaštvo treba da procijeni da li će optuženi biznismen Duško Knežević postati svjedok saradnik. Naglasio je da se današnje izručenje Kneževića dogodilo jer Ujedinjeno Kraljevstvo posjeduje dovoljan stepen povjerenja u crnogorske institucije.

"Ukoliko sud procijeni da on ima određene dokaze vjerujem da može postati svjedok saradnik", kazao je Milović. 

Kako je istakao, crnogorske institucije će procijeniti da li će Knežević postati svjedok saradnik, a da on ima potpuno povjerenje u njih.

Istakao je da današnje izručenje Kneževića dogodilo jer UK posjeduje dovoljan stepen povjerenja u crnogorske institucije.

"Ministarstvo pravde je dalo dodatne garancije koje su bile ubjedljive prema UK da isporuče Duška Kneževića i zatim je to realizovano", kazao je Milović. 

Crna Gora je, kako je naglasio Milović, pokazala visok stepen kooperativnosti.

"Ovim je Ujedinjeno Kraljevstvo posvjedočilo da Crna Gora ispunjava svoje obaveze kako prema Evropskoj uniji tako i međunarodnim partnerima", kazao je Milović. 

Istakao je da je današnje izručenje Kneževića realizovano sa visokim stepenom tajnosti da ne bi ugrozili njegov život.

"Pohvalio bih akciju policije koja je Duška Kneževića sprovela od podgoričkog aerodroma do Višeg suda", kazao je Milović gostujući u Dnevniku 2 na TVCG. 

Komentarišući to što je Knežević stigao u Crnu Goru avionom, Milović je kazao da to nije nepoznata praksa, te da je tako bilo najsigurnije da se on izruči u Crnu Goru. 

"Nije neopoznata praksa, Crna Gora se opredijelila za ovaj put jer je on bio najsigurniji i najefikasniji ", kazao je Milović. 

Upitan zbog čega se nije izjašnjavao povodom hapšenja bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i nekadašnjeg visokog policijskog fukncionera Zorana Lazović, Milović je kazao da ministar pravde ne treba da komentariše hapšenja.

"Ako bih komentarisao hapšenja određenih lica, više ne bih bio ministar pravde. Ja bih se tako svrstao na određenu stranu, ja sam ministar pravde i Katniću i ostalima, ali i Novoviću i tužiocima", kazao je Milović.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније