Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

17. 05. 2024. 17:01 >> 17:01

đeka - Al Ganim

"Manjine nastavljaju da daju doprinos u pravcu članstva u EU"

Resorno Ministarstvo ima veoma važnu ulogu kada je u pitanju zaštita ljudskih i manjinskih prava u Crnoj Gori, saopštio je ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka na sastanku sa ministrom za vakufe i islamska pitanja Države Katar Ganemom bin Šahin bin Ganem Al Ganimom, koji boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ljudskih i manjinskih prava, Đeka je predstavio izazove kada je riječ o poštovanju ljudskih i manjinskih prava u Crnoj Gori, te posvećenosti Vlade Crne Gore na unapređenju prava svih građana/ki bez obzira koje nacije ili vjere oni pripadaju.

On je podsjetio da su manjine imale klučnu uloga u svim drušvenim tokovima i kada je Crna Gora 2006. godine stekla nezavisnost.

"Crna Gora je danas pred vratima Evropske unije i manjine nastavljaju da daju svoj puni doprinos u pravcu tog članstva", rekao je ministar.

On je predstavio ministru Al Ganimu ključne nadležnosti Ministarstva, te kazao da je današnja posjeta Crnoj Gori prilika za definisanje koraka u cilju daljeg pokretanja dijaloga za saradnju u oblastima od zajedničkog interesa.

"Jako se radujemo što se trudite da se između svih zajednica stvori dijalog", istakao je Al Ganim i izrazio spremnost za saradnju sa Crnom Gorom u različitim oblastima, među kojima su svakako ljudska i manjinska prava.

Iz resora ljudskih i manjinskih prava saopštili su da je pohvalio saradnju sa Reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatom Fejzićem.

Istakao je da su u državi Katar snažno posvjećeni turizmu, kulturi i zaštiti zdravlja, ali prioritet su jednake šanse za sve, uslovi da se omogući da svako napreduje i razvoja svoj potencijal, što, kako je naveo, ima direktan uticaj na ekonomski razvoj zemlje i poboljšanje uslava života stanovništva i ukupan prosperitet.

Al Ganim je uputio ministru Đeki poziv za službenu posjetu Državi Katar u cilju daljeg dijaloga i konkretnih predloga buduće saradnje.

Sagovornici su saglasni da Crna Gora i Država Katar imaju dobre i prijateljske bilateralne odnose zasnovane na međusobnom razumijevanju i principu otvorenosti. S tim u vezi, saradnju u narednom periodu biće intenzivnija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније