Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B./media.biro

13. 05. 2024. 16:41 >> 17:06
Čitaj mi:

Nova ulcinjska vlast

FORCI čelnik opštine, DPS-u predsjednik skupštine

U Ulcinju je danas potpisan sporazum o formiranju nove koalicije, koja će imati mandat do redovnih izbora početkom 2026.

Potpisnici ovog sporazuma su Demokratska partija (DP), FORCA, Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Socijaldemokratska partija (SDP), Demokratski savez u Crnoj Gori (DSCG) i Bošnjačka stranka (BS).

“Mislim da će vrijeme najviše pokazati ko je odgovoran da smo usred koalicionog sporazuma došli do novog. Najzaslužniji su oni koji nisu ovdje. Ova koalicija će se zasnovati na radu, nemamo prevelike euforije i garantujem da ova koalicija neće biti revanšistička. Ovo će biti koalicija koja želi da radi i da osigura stabilnost u ovom gradu. Sada imamo jednu veliku stabilnu skupštinsku većinu koja će sigurno dati doprinos da ovaj grad nastavi da radi sve bolje i bolje i da će funkcije koje će preuzeti koalicioni partneri raditi odgovorno,” kazao je Lider Force Genci Nimanbegu.

Predsjednik Demokratske partije (DP) Fatmir Đeka istakao je da se nada da će koalicija funkionisati i nakon perioda vršenja vlasti od 2024. do 2026.

“Ono što me raduje je da smo mi postigli da imamo jednu većinu koja se odavno nije vidjela u našem gradu, a to je dvotrećinska većina. Odmah krećemo sa realizacijom sporazuma, a najbitnije je da lokalne službe i Opština budu što prije u funkciji i usmjerene građanima pred turističku sezonu,” kazao je Đeka.

DPS, koji je dvije godine bio u opoziciji, potpisivanjem koalicionog sporazuma je postao dio vlasti u Ulcinju.

"Smatram da je došlo vrijeme da svi konstituenti vlasti budemo ozbiljni, da radimo za Ulcinj, jer grad puno očekuje. Svi znamo koliko grad Ulcinj ima potencijala. Svako od nas mora biti odgovoran prema funkcijama koje će obavljati" kazao je predsjednik OO DPS Ulcinj, Arijan Ljamović.

Nova većina u ulcinjskom parlamentu ima 21, od ukupno 33 mandat.

U opoziciji ostaju URA, Demokratska unija Albanaca, Demokratska Crna Gora i Albanska alternativa.

Podsjetimo, vlast u Ulcinju formirale su nakon izbora 2022. godine koalicija “Za novi početak”(URA, DP, SD, SDP i AA) i Forca.

Nakon dvije godine mandata trebalo je da dođe do rotacije na mjestima predsjednika Opštine i Skupštine, koje su pokrivali Omer Bajraktari (URA) i Ardijan Mavrić (Forca).

Shodno koalicionom sporazumu, početkom juna URA je čelnu poziciju u najjužnijoj Opštini, u naredne dvije godine, do redovnih izbora, trebalo da prepusti Forci a da od nje preuzme funkciju šefa lokalnog parlamenta.

Međutim do te rotacije zbog političkih nesuglasica nije došlo, pa je formirana nova lokalna većina.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније