Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Ivan Mijanović / TVCG ]

24. 04. 2024. 17:43 >> 07:19
2
Čitaj mi:

bilčik

Najveći izazov biće povlačenje novca, Spajić ima odličan tim

Poslanik Evropskog parlamenta (EP) i predsjedavajući Delegacije odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Evropske unije (EU) i Crne Gore Vladimir Biličik saopštio je da premijer Crne Gore Milojko Spajić oko sebe ima odličan tim ljudi, i uz široki koncenzus u parlamentu Crna Gora može imati benefite od Plana rasta i povući novac.

Evropski parlament usvojio je danas Plan rasta za Zapadni Balkan, instrument koji je vrijedan šest milijardi eura. Istim je Crna Gora dobila pristup više id 400 miliona eura povoljnih kredita i bespovratnih sredstava za ispunjavanje reformi.

"Crna Gora je mala zemlja i mislim da će najveći izazov biti kapacitet da se povuče novac. Ja sam razgovarao s premijerom Spajićem, on ima odličan tim ljudi oko njega i ukoliko svi budu radili zajedno, uz široki konsenszus u parlamentu koji prevazilazi partijske linije, ili podjele između vlasti i opozicije, vjerujem da Crna Gora može imati benefita od Plana rasta", istakao je Bilčik.

Kako kaže: "možete da povučete novac, da počnete da radite na tome, i to bi trebalo da ide ruku pod ruku sa procesom pristupanja".

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније