Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

04. 05. 2024. 22:17 >> 23:42
Čitaj mi:

procijenio da nema krivičnog djela

Tužilac pustio „vojvode”, odgovaraće samo prekršajno za napad na sudiju

Poslije posljednjih nekoliko kola i Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige i Druge lige ne priča se o rezultatima, lijepim golovima, namjernim ili nenamjernim kiksevima... U centru pažnje je ono što nikako ne bi smjelo da bude - tuče između uprava, napadi navijača na aktere utakmica i jezive prijetnje.

Posljednji u nizu skandala dogodio se večeras u Nikšiću. Ljuti zbog činjenice da je sudija Dejan Marković poništio gol Draganu Griviću, a 20 minuta prije toga nije ni sudio penal za domaće protiv Petrovca, navijači Sutjeske su ga napali.

Jedan je pokušao i da ga udari, zamahnuo ka njemu, ali je intervencijom policajaca zaustavljen u posljednji čas.

Pripadnici policije su poslije meča priveli nekoliko navijača Sutjeske, tzv. „vojvoda”, ali se tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću Dejan Đorojević izjasnio da u njihovom napadu na sudiju nema elemenata krivičnog djela.Ovo je samo nastavak tužnih dana za crnogorski fudbal. Prije 13 dana su se potukli rukovodioci Arsenala i Mornara, potom su navijači Bokelja napali fudbalere Koma, a prošle sedmice je počeo niz skandala koji trese domaću fudbalsku scenu.Prvo je golman Budućnosti Đorđije Pavličić nokautirao saigrača Igora Ivanovića zato što na zahtjev „varvara” nije htio da skine dres, a potom je Pavličićev njegov brat Ognjen, kako je to prijavio trener „plavih” Ivan Brnović, sa još nekoliko najvatrenijih navijača upao u svlačionicu gdje su prijetili igračima, tjerali ih da se skidaju, da stoje mirno, kretali da ih udare, lomili inventar...Ni tu nije bio kraj skandalima, jer je Brnoviću u srijedu poslije treninga prijetio navijač Marko Vujošević (bar se tako predstavio), a potom je njegova supruga dobila poziv sa zaštićenog broja i zaprijećeno joj je lažnom otmicom kćerke. Taj slučaj je po saopštenju policije riješen, jer je otkriveno da su prijetnju uputile 13-godišnjakinje koje sa Brnovićevom kćerkom idu u školu.Upravo odluke tužilaca kao ova večerašnja, ali i sudija koji izriču preblage kazne, daju huliganima „pravo” da nastave da divljaju. Navijači Sutjeske su prije 20 dana, pred utakmicu sa Arsenalom, napali nekoliko Tivćana, gađali ih preko policajaca čime god su stigli, a kažnjen je samo jedan sa 775 eura, i to zbog pružanja „pasivnog otpora”.„Vojvode” su samo prekršajno odgovarale i kada su pred finale Kupa protiv Arsenala na stadionu pod Goricom uzvikivale „Nož, žica, Podgorica”, a „varvare” poslije niza incidenata poslije utakmice sa Sutjeskom prošle sedmice ne pominje niko.

Šta više, klub kritikuje medije za senzacionalizam i pruža otvorenu podršku golmanu Pavličiću, koji je klubu zadao jedan od najvećih udaraca u istoriji, a njegov brat prijetio ostalima...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније