Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Т.Г. [ Beta ]

27. 03. 2023. 17:33 >> 17:45

DRUGA POSJETA

Zelenski i šef atomske agencije UN razgovarali u Zaporožju

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski razgovarao je danas sa generalnim direktorom Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafaelom Grosijem o situaciji u nuklearnoj elektrani u Zaporožju. Grosi je rekao da je zabrinut situacijom u elektrani, koja je od početka ruske invazije više puta ostajala bez struje i morala da se napaja iz dizel generatora za hitne slučajeve, i da ona "ne postaje ništa bolja".

On je istakao da je situacija u fabrici i dalje napeta zbog militarizacije područja oko nje i stalnih nestanka struje u elektrani koju drže ruske snage.

Zelenski i Grosi sastali su se u gradu Zaporožje, koji se nalazi na teritoriji pod kontrolom Ukrajine, oko 50 kilometara sjeveroistočno od istoimene nuklearne elektrane.

Grosi planira da posjeti elektranu, najveću u Evropi, ove nedjelje a IAEA ima stalno osoblje stacionirano u njoj, koja nadgleda rad.

To je druga posjeta Grosija elektrani od početka ruske invazije na Ukrajinu. On je ranije predložio uspostavljanje bezbjednosne zone oko lokacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније