Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

П.Р. [ Beta ]

01. 02. 2023. 22:04   >>  21:59

"ELEKTRONSKE OČI"

Ukrajina zahvalna Francuskoj na doniranim radarima za PVO

Ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov izjavio je danas da će ukrajinski životi biti spaseni sofisticiranim radarom za protivvazdušnu odbranu koji Francuska isporučuje i koji je dovoljno moćan da registruje nadolazeće rakete i dronove na nebu iznad cijelog glavnog grada Ukrajine i njegovog regiona.

Reznikov je, oduševljen onim što je nazvao novim ukrajinskim "elektronskim očima", za radar Ground Master 200 skovao nadimak "Veliki majstor".

On je opisao GM200 francuske proizvodnje kao "veoma efikasno" poboljšanje za ukrajinsku mrežu od oko 300 različitih tipova radara za protivvazdušnu odbranu.

Kompanija Tales koja ih proizvodi navodi da radar otkriva i prati rakete, artiljerijske i minobacačke granate, projektile, avione, dronove i druge prijetnje.

"Zbog vaše podrške biće spaseni ukrajinski životi", rekao je ministar na svečanosti u Limuru, gdje kompanija proizvodi opremu.

Francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornu rekao je da će domet GM200 od 250 kilometara omogućiti da posmatra nebo iznad Kijeva i okolnog regiona.

Radar je prenosiv na kamionu. Tales kaže da se može instalirati za 15 minuta i premjestiti na drugu lokaciju za 10 minuta, što ga čini težim za pogoditi ga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније