Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

[ Rts.rs/M.L.B. ]

29. 01. 2023. 07:41 >> 07:39

RAT U UKRAJINI

Blaščak: U Poljskoj lani regrutovan rekordan broj vojnika

Rat u Ukrajini ušao je u 340. dan. Žestoke borbe se vode za Vuledar i Bahmut na istoku Ukrajine. Ukrajinske oružane snage izvijestile su da je Rusija usmjerila svoju artiljerijsku vatru na 40 naselja u blizini Bahmuta. Vojni izvori navode da se ukrajinske snage sada bore da zadrže grad, nakon povlačenja ukrajinske vojske iz obližnjeg grada Soledara.

Poljski ministar odbrane Marius Blaščak rekao je da su oružane snage te zemlje prošle godine regrutovale najveći broj vojnika otkako je okončala regrutaciju 2008. godine, jer je ruski napad na Ukrajinu izazvao veći interes za odbranu domovine.

Kako je rekao, tokom 2022. godine Poljska je regrutovala više od 13.500 profesionalnih vojnika, prenose poljski mediji.

Ističe da je to oko osam odsto ukupnih poljskih oružanih snaga, koje broje 164.000 vojnika.

Kako je dodao, Poljska, namjerava da poveća oružane snage na oko 300.000 profesionalnih vojnika tokom narednih godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније