Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Т.Г. [ Beta ]

27. 12. 2022. 15:30 >> 15:35

LAVROV

"Politički kurs Zapada nosi rizik od direktnog oružanog sukoba nuklearnih sila"

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da politički kurs Zapada, usmjeren na "potpuno obuzdavanje" Rusije, nosi rizik od direktnog oružanog sukoba nuklearnih sila.

U danas objavljenom intervjuu za agenciju TASS, Lavrov je rekao da Zapad "neprestano ističe neodgovorne spekulacije" da je Rusija veoma blizu upotrebe nuklearnog oružja protiv Ukrajine.

"Politički kurs Zapada, koji je usmjeren na potpuno obuzdavanje Rusije, izuzetno je opasan. On nosi rizike direktnog oružanog sukoba nuklearnih sila", kazao je Lavrov.

Naveo je da predlozi Rusije "o demilitarizaciji i denacifikaciji" teritorija pod kontrolom Kijeva i o "eliminaciji bezbjednosnih prijetnji koje odatle dolaze" treba da budu prihvaćeni "na prijateljski način", a da će se ruska vojska u suprotnom "pozabaviti tim pitanjem".

Lavrov je rekao i da Rusija više ne planira da pokreće zajedničke projekte sa Evropskom unijom budući da Zapad "efektivno vodi hibridni rat" protiv Moskve.

"Ubrzo nakon što je pokrenuta specijalna vojna operacija (Rusije u Ukrajini), Brisel je krenuo stopama SAD i NATO-a kako bi vodio hibridni rat protiv nas. Šef evropske diplomatije Žozep Borel bio je jedan od prvih koji je pozvao na poraz Rusije na bojnom polju", kazao je Lavrov.

Naveo je da "sa takvim partnerima više neće biti uobičajenog posla" i dodao da Rusija "ne namjerava ni da kuca na zatvorena vrata ni da pokreće bilo kakve zajedničke projekte".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније