Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

[ Beta/M.L.B. ]

17. 12. 2022. 13:50 >> 13:55

O RATU U UKRAJINI

Moldavija suspendovala šest TV kanala zbog širenja dezinformacija

Dozvole za emitovanje šest televizijskih kanala u Moldaviji suspendovane su zbog optužbi za dezinformacije, netačno izvještavanje o ratu Rusije u Ukrajini i "pokušaje manipulisanja javnim mnjenjem", saopštile su vlasti.

Moldavska komisija za vandredne situacije, osnovana nakon početka ruske invazije na Ukrajinu, je kasno sinoć saopštila da oduzime dozvole kanalima First in Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 i Orhei TV.

U sapštenju se navodi da su suspenzije donijete nakon što je revizija Moldavskog audiovizuelnog savijeta otkrila "nedostatak tačnih informacija u izvještavanju o nacionalnim događajima, ali i o ratu u Ukrajini".

Komisija dodaje da suspenzije imaju za cilj "sprečavanje rizika od dezinformacija ili pokušaja manipulacije javnim mnjenjem".

Četiri od šest suspendovanih kanala, First in Moldova, RTR Moldova, NTV Moldova i TV6, redovno reemituju programe ruskih TV kanala koje je juče zabranio Evropski savjet novim paketom sankcija Rusiji.

Zabranjeni ruski emiteri, saopštio je Savjet EU, su pod "direktnom ili indirektnom kontrolom rukovodstva Rusije i korišćeni su od strane Rusije za svoje kontinuirane i usklađene dezinformacije i akcije ratne propagande".

Predsednica Moldavije Maia Sandu pozdravila je odluke suspenzije, rekavši da su one "važan korak za sprečavanje pokušaja destabilizacije" države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније