Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

М.М.Љ. [ RTS ]

08. 12. 2022. 08:01   >>  07:59

PUTIN UPOZORIO NA NUKLEARNI RAT

EK predložila uvođenje devetog paketa sankcija Rusiji

Evropska komisija predložila uvođenje devetog paketa sankcija Rusiji. Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da će se Moskva truditi da odbrani svoje interese "svim raspoloživim sredstvima", kao i da raste rizik od nuklearnog rata, ali da Moskva drži konce u svojim rukama. Ukrenergo: Ruske snage ispalile više od 1.000 raketa na elektromrežu Ukrajine.

Nastavljaju se borbe u Ukrajini. Najžešći sukobi vode se na istoku zemlje. 

Evropska komisija predložila je uvođenje devetog paketa sankcija Rusiji i proširivanje liste sankcionisanih osoba i pravnih lica za još 200 subjekata. 

Američki magazin Tajm je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i "duh Ukrajine" proglasio je za osobu godine. 

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da će se Moskva truditi da odbrani svoje interese "svim raspoloživim sredstvima". Ocijenio je da bi ruska vojska mogla dugo da se bori u Ukrajini, ali da u ovom trenutku ne vidi potrebu da mobiliše dodatne vojnike. Putin je naveo da raste rizik od nuklearnog rata, ali da Moskva drži konce u svojim rukama. 

Ruske snage su do sada ispalile više od 1.000 raketa i artiljerijskih projektila na objekte elektro mreže Ukrajine i nastavljaju sa napadima nanoseći veliku štetu, rekao je Volodimir Kudriciki, izvršni direktor elektro-energetske kompanije Ukrenergo.

Poljski ministar odbrane Marijuš Blaščak saopštio je da će njemački sistem protivvazduhoplovne odbrane "patriot" biti postavljen na teritoriji Poljske, nakon što je Berlin odbio da taj sistem pošalje Ukrajini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније