Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

О.З.  [ Anadolija ]

04. 10. 2022. 12:02 >> 12:02
1

NAKON REFERENDUMA NA ISTOKU

Zelenski potpisao dekret o odbijanju pregovora sa Putinom

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski potpisao je u utorak dekret o odbijanju bilo kakvih pregovora sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

Najnoviji potez Kijeva uslijedio je nakon što je ruski parlament ratifikovao sporazume o pripajanju ukrajinskih regiona Donjeck, Herson, Lugansk i Zaporožje.

U petak je Putin potpisao sporazume sa separatističkim vlastima otcijepljenih ukrajinskih regija o pridruživanju Rusiji, nakon referenduma održanih od 23. do 27. septembra.

Referendumi su organizovani nakon više od sedam mjeseci od početka rata Rusije protiv Ukrajine, koji je počeo 24. februara.

Održavanje referenduma je osudila međunarodna zajednica, a evropske države i SAD su ih nazvali lažnim naglašavajući da neće biti priznati.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније