Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

28. 09. 2022. 20:55 >> 20:52

U ČETIRI REGIONA

Izrael neće priznati rezultate referenduma u Ukrajini

Izrael je najavio da neće priznati rezultate "referenduma o aneksiji", organizovanog u četiri regiona Ukrajine koji su pod punom ili djelimičnom kontrolom Rusije.

"Izrael priznaje suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine i ne priznaje rezultate referenduma u istočnim regionima Ukrajine", navedeno je sinoć u saopštenju izraelskog Ministarstva spoljnih poslova.

Poslije invazije Ukrajine u februaru, Izrael je zauzeo oprezan stav, tvrdeći da ima posebne veze s obje zemlje i uzdržavajući se da Ukrajinu snabdijeva oružjem.

Jevrejska država je, međutim, poslala u Ukrajinu odbrambenu opremu, uključujući šljemove i zaštitne prsluke otporne na metke.

U nedjelju je ambasador u Kijevu izjavio da će Izrael primiti na liječenje 20 ukrajinskih vojnika ranjenih u sedmomjesečnom sukobu sa ruskim snagama.

"Izrael ima puno iskustva u rehabilitaciji ranjenih ljudi i onih kojima su udovi amputirani. Imamo izuzetne medicinske timove i bolnice su otvorile svoja vrata i srca za ranjene koji dolaze iz Ukrajine", saopštio je sinoć premijer Izraela Jair Lapid.

"Izrael će nastaviti da pomaže Ukrajini i njenim građanima", dodao je on.

Izraelski mediji komentarišu da će odbijanje rezultata glasanja još više pojačati napetost u odnosima sa Moskvom.

Izrael je težio da održi bliske odnose uprkos invaziji Ukrajine, zbog ruske kontrole nad sirijskim vazdušnim prostorom i zbog velike jevrejske zajednice u Rusiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније