Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

[ rts.rs/M.L.B. ]

28. 09. 2022. 07:17 >> 07:18

GROSI POZIVA

IAEA: Hitno osigurati bezbjednost nuklearke u Zaporožju

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi pozvao je na hitnu akciju da bi se smanjila prijetnja od napada u blizini nuklearne elektrane u Zaporožju pošto su u toj oblasti registrovani novi napadi.

U saopštenju za medije se navodi da je IAEA ove sedmice, poslije nekoliko dana primirja, zabilježila nova granatiranja i eksplozije u blizini nuklearke u Zaporožju kada su razbijeni prozori na hali gdje se nalazi turbina, prenio je TAS.
 
Grosi je ponovio da je potrebno hitno uspostaviti bezbjedno okruženje oko najveće nuklearke u Evropi da bi se izbjegla moguća katastrofa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније