Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Бета [ R.B. ]

16. 09. 2022. 08:11 >> 08:09

PACIJENT HOSPITALIZOVAN

U Ukrajini registrovan prvi slučaj majmunskih boginja

U Ukrajini je danas potvrđen prvi slučaj majmunskih boginja kod pacijenta koji je hospitalizovan, saopštilo je tamošnje ministarstvo zdravlja. Pacijent pati od groznice i osipa, dodalo je ministarstvo ne navodeći druge detalje.

Epidemiološka istraga je u toku, a prema prvim podacima pacijent je obolio "u jednom od velikih gradova" u zemlji.

Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je da je do 7. septembra zabilježeno 54.709 slučajeva zaraze majmunskim boginjama u svijetu i dodala da je 18 osoba umrlo.

Majmunske boginje počinju visokom temperaturom i kasnije se pojavi osip. Bolest obično sama prođe poslije dvije do tri neđelje, ali može da dovede do ozbiljnih komplikacija, uključujući bakterijske infekcije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније