Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U fokusu

[ M.L.B. ]

18. 01. 2023. 15:35 >> 15:31
1

ODGOVORNOST U PRAVOSUĐU

Održan prvi sastanak Radnog tima za uvođenje vetinga

U Ministarstvu pravde danas je održan prvi sastanak Radnog tima za izradu Analize stvaranja uslova za uvođenje procesa vetinga u pravosuđu, odnosno sistema odgovornosti sudija i državnih tužilaca, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Kako se navodi u saopštenju zadatak Radnog tima je da na sistemski i sveobuhvatan način izradi Analizu stvaranja uslova za uvođenje procesa vetinga u pravosuđu, uz sagledavanje iskustva država u kojima je ovaj proces već primijenjen, a sve u cilju otklanjanja sumnji građana u rad sudija i državnih tužilaca.

Sastanak Radnog tima otvorio je ministar pravde Marko Kovač, koji je predsjednik Radnog tima, i upoznao učesnike sa razlozima za izradu Analize i potrebom definisanja plana konkretnih aktivnosti na izradi ovog dokumenta.

Na sastanku je, kako se navodi u saopštenju, utvrđena dinamika rada na predmetnoj analizi.

“Zaključeno je da se u prvoj fazi sagleda važeći ustavni i zakonodavni okvir koji se odnosi na status sudija i državnih tužilaca i sistem njihove odgovornosti, kao i međunarodni standardi i uporedna iskustva zemlja koje su već sprovodile ovaj proces. Predstavnica Savjeta Evrope koja je prisustvovala sastanku je iskazala spremnost da se u okviru zajedničkog projekta koji se bavi odgovornošću nosilaca pravosudnih funkcija pruži podrška radu Radnog tima kao i izradi predmetne Analize”, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније